#9 Regels en Wetten in Singapore
Tessa Wowor

#9 Regels en Wetten in Singapore

Dit jaar ben ik voor het eerst in Singapore geweest. Wat een te gekke en schone plek was dit.Ik kon het kleine beetje Bahasa ( de Indonesische taal ) wat ik spreek daar toepassen. Ik wist dat dit niet zoals Indonesië zal zijn dus had ik me voorbereid.

Voor aankomst had ik al wat opgezocht over de regels in Singapore want dat zijn er een aantal, Hierbij hoop ik julie ook voorbereid het land te laten betreden:

  1. Flush! Doortrekken… Het is absoluut niet toegestaan om je drolletje te laten drijven. $150 boete als je toch besluit dit te doen.
  2. Geen kranten door de wc spoelen… deze regel las ik in de wc en deze regel was nergens op internet te vinden. Wat een geluk dat ik het las want ik stond net op het punt om de Metro door de wc te spoelen.
  3. Niet publiekelijk roken… Nu wordt dat best wel gedaan maar dan op aangewezen plekken en dat zijn er echt heel weinig.
  4. Niet naakt rondlopen… en nee, ik hoor jullie denken: ik doe dat wel thuis. Ook dat mag niet! $1000 dollar boete als iemand per ongeluk je tampeloeres spot!
  5. Zingen op straat is enorm verboden. Dit is omdat songteksten van tegenwoordig teveel grof taalgebruik bevatten. Bovendien, zingen over seks of drugs is dan ook echt uit den boze. Hier staat zelfs een celstraf op.
  6. Het is verboden om je telefoon te verbinden op iemand zijn persoonlijke Wifi. Dit wordt gezien als hacking en hier kan 3 jaar gevangenisstraf op staan of $10.000 dollar.
  7. Duiven voeren is ook ten strengste verboden. We zijn hier niet op de Dam! Duiven worden gezien als ongedierte en als je je niet kan inhouden om toch je afgekloven boterham aan de hongerige duif te voeren dan kan je $500 dollar aftikken.
  8. Het is verboden om te spugen, ik had nooit gedacht dat ik die regel zo zou waarderen. (Zie mijn China ervaring waar de gorgels en slijmballen je om de oren vliegen)
  9. Kauwgom… nergens te verkrijgen en ook verboden. De dealers op de hoeken van de straten verkopen hier in Singapore illegale waren, pas maar op ze verkopen Bubblelicious, Xilifresh, Sportlife en Stimrol.
  10. Homoseksualiteit is hier ook helaas verboden, affectie tonen of hand in hand lopen met iemand van hetzelfde geslacht is verboden omdat het ‘’tegen natuur in gaat’’ Dit kan je 2 jaar in de gevangenis opleveren.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik (los van de laatste regel) de regels erg fijn vond!

Iedereen houdt zich eraan, de straten zijn schoon, nergens kauwgom, nergens rook in je gezicht en de Wc’s schoon! In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen. Niemand liep ook door rood licht. Het is misschien heel stom van mij om te zeggen (Tessa die regels maar stom vindt) maar wat was het heerlijk om niemand door rood te zien lopen en dus ook zelf niet de behoefte te voelen om elk moment mogelijk ongestraft (en eigenlijk vet gevaarlijk) over straat te rennen.

Ik heb enorm genoten van mijn tijd in singapore, de mensen spreken er behoorlijk engels en het is een expat stad dus altijd wel iemand in de buurt die voor je kan vertalen.

Leave a Reply

Close Menu